luni, 18 ianuarie 2016

Cum scriu prima postare pe wordpress.com?



După ce a-ți creat blogul urmează un alt pas foarte important: scrierea primei postări.
Nu contează cât de bine este scrisă, despre ce este vorba sau lucruri de genul acesta, important este ca persoanele care îți accesează blogul să descopere cel puțin o postare. Astfel își vor face o idee despre blog și despre autor.
Pentru a putea scrie o postare pe wordpress trebuie: Să intrați pe wordpress.com, să selectați loghează-te și acolo să treceți mail-ul și parola pe care le-ați folosit pentru a crea blogul.
În fața voastră va fi acum panoul de control care vă oferă mai multe opțiuni, pe noi ne interesează în mod special crearea unei postări. Pentru a face acest lucru avem 2 posibilități:
-          Fie dăm click pe butonul de Adaugă, care se află chiar lângă Articole blog.
-          Fie dăm click pe semnul în formă de creion din dreapta sus.
Acum lucrurile sunt puțin mai simple: acolo unde scrie titlu vom trece titlul articolului nostru, este de preferat ca acesta să nu aibă mai mult de 70 de caractere pentru a se putea încărca tot pe pagină.
Urmează scrierea postării în zine, acest lucru se face în chenarul mare, puteți alege ca textul să apară sub forma unui Paragraf, al unui subtitlu sau al unui titlu, puteți scrie cu bold sau italic cu ajutorul B; I. Puteți numerota paragrafele sau puteți seta aliniamentul textului.
După ce articolul este gata se selectează publică, asta înseamnă că primul articol este pe blog, dacă se dorește să se vadă mai întâi postarea se apasă pe previzualizează. Pentru a găsi mai repede articolele se recomandă utilizarea butonului de categories&Tags, la categorie se selectează categoria din care face parte, iar la tags se scriu cuvinte reprezentative pentru articol. De exemplu dacă a-ți scris despre natură categoria poate fi natură iar tag: flori, pomi, vegetație ș.a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu