luni, 18 ianuarie 2016

Cum se creaza un blog pe wordpress.com



Primul pas este să intri pe site-ul wordpress.com, acolo selectezi CREEAZĂ UN SITE WEB, apare chiar în mijlocul ecranului, așa că nu este greu de găsit.
După ce ai dat click ți se deschide o nouă fereastră unde trebuie să alegi o temă pentru site-ul tău, asta înseamnă că alegi cum să arate blogul, desigur temele pot fi oricând schimbate sau modificate. Dacă nu ești decis ce temă să alegi ai și butonul skip.
 După ce fie ai selectat o temă fie ai dat click pe skip vei fi mutat într-o nouă pagină, aici trebuie să alegi adresa blogului, dacă dorești una gratuită trebuie să știi că ea va fi cu extensia ”.wordpres.com”, cele cu ”.ro ” ”.com” ”.eu” sau orice altceva sunt cu plată. Trebuie să treci adresa dorită, în același timp se va verifica dacă ea este disponibilă, iar dacă nu ți se vor da alte exemple de domenii. Când te-ai decis asupra adresei blogului nu trebuie decât să dai click pe gratuit.
Urmează o nouă pagină unde vei fi întrebat ce tip de găzduire îți dorești: gratuit, premium sau business, în funcție de nevoile tale alegi opțiunea cea mai bună. Pentru cei care sunt la început de drum se recomandă alegerea unei găzduiri gratuite. Pentru a trece la pasul următor trebuie să selectezi una dintre opțiunile prezentate.
Urmează un factor foarte important, mai exact crearea unui cont pentru blog, de pe acest cont îți vei putea gestiona postările, răspunde la comentarii, modifica teme, dar și multe alte facilități. Pentru logare ți se cere un  email, unde vei primi notificari despre blogul tau, dar si o parola pentru a fi protejat.
Când ai terminat de adăugat datele poți selecta creează cont, din acest moment cei de la wordpress iți vor realiza blogul, seta tema și poți începe lucrul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu