luni, 18 ianuarie 2016

Cum se îmbogateste o mica parte din romani?



Oare cat poate fi de inventiv romanul pentru a mai pune cate ceva resurse la o capatuiala? La noi in Romania, de peste 25 de ani totul este posibil, este drept că numai pentru lucrurile negative, caci cele ce ne-ar duce  la progres lipsesc cu desavarsire. Am devenit o tara a tuturor posibilitatilor, o tara a distrugerii tuturorlucrurilor bine facute de cei de dinaintea noastra, o tara a pierderii tuturor bogatiilor naturale pe care le-am dat pe doi bani la altii. Oare de ce? In mod sigur pentru ca o mica parte dintre noi sa se imbogateasca peste noapte, adica cum zice romanul sa se capatuiasca.

Asa au ajuns nababii tarii noastre o gramada de persoane fara cultura, fara simtul onoarei, nu ma refer la onoarea dintre hoti, oameni ce au obtinut diplome de studii prin frauda. Iata ca un sistem al valorilor care nu era perfect nici in comunism, caci si atunci se mai strecurau cativa neaveniti, dar era totusi destul de asezat, astazi este cu totul si cu totul fara nici-o relevanta. Televiziunile abunda de persoane ce nu stapanesc limba romana, de vedete ajunse in televiziuni, pe cu totul alte criterii decat cele presupuse de munca intr-o televiziune. Motivul. Ati ghicit desigur, aparitiile duc la un rating mai mare si implicit la capatuiala celor ce detin respectivele televiziuni.

 Lipsa de profesionalism a acestor persoane duce implicit la niste emisiuni in care stirea are de multe ori doua intelesuri. Gasim chiar uneori, chiar mai des în ultimul timp, în titlu spunând ceva ca apoi din dezvoltarea subiectului să decoperim exact opusul. Ce pot sa va spun este ca nu mai exista nicio meserie in aceasta tara bogata, frumoasa și plina de invataturile strabunilor, care sa nu fie plina de oameni pusi pe capatuiala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu