miercuri, 20 ianuarie 2016

Succesul dezapezirii in Municipiul Craiova



A venit iarna! Au început copii să se bucure de ireala si diafana nea, cea cazuta intr-un timp foarte scurt deasupra municipiului. Dar majoritatii, celor mai in varsta nu le-a adus nicio bucurie. Au inceput luptele cu nametii asezati strategic, de cei pusi de primarie sa-i inlature, exact in statiile de autobuz. Iar acolo unde au fost ingramaditi intr-o parte, nu a durat mult pina s-au format baltile in dreptul carora au inceput sa opreasca  ”amabilii” soferi ai rat-ului.
Nu va mirati despre cum isi executa sarcinile acesti oameni ce au legatura cu primaria. De ce? Simplu. Ei urmeaza exemplul personal al primarului, pardon a primaritei. Cum? Tot atat de simplu. Doamna primar s-a laudat cu dezapezirea facuta pe strazile din centrul municipiului. Caci, in paranteza fie spus, periferiile  nu exista in evidenta primariei decat atunci cand se colecteaza taxele si impozitele. Cum s-a facut aceasta laudata dezapezire? Cu minunatele ATV-uri pe care le-a achizitionat onor primaria. Dar sa nu incercati sa va aventurati pe trotuare, caci aceste utilaje ”agabaritice” nu puteau circula. Ele au fost puse, in schimb, sa curete largile strazi ce brazdeaza orasul nostru. Ca sa va dati seama de randamentul lor, imaginați-va golirea unui butoi in care se afla apa, folosindu-va de un pahar.
Intr-un cuvant, frumoasa dezapezire facuta in municipiu, nu a avut nici-un rezultat, in afara celor expuse la inceputul dizertatiei mele. Baltile au disparut de la sine,  o data cu venirea gerului s-au transformat in ghetus, tot spre bucuria copiilor. 
Norocul doamnei primar a constat in personalul de la salubritate, pus sa munceasca cu sarg pentru spargerea ghetii de pe unele trotuare. Numai ca lungimea trotuarelor in municipiu este imensa, asa ca personalul nu a putut face fata la curatirea ghetii. Ca si micile Atv-uri, si personalul s-a epuizat in munca depusa, cu toata bunavointa avuta si efortul depus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu