miercuri, 23 martie 2016

O lume a mașinilor schimbată



 freon-auto-8
În fiecare primăvară mi-aduc aminte de ”Baba” mea, o bătrână mașină Dacia. La ”Baba” mea nu eram obligat să-i schimb nici cauciucurile de iarnă cu cele de vară, dar nici să mă îngrijesc de instalația de aer condiționat, pentru că nu avea așa ceva. Aducerile aminte mă fac să mă treacă toate nădușelile, numai gândindu-mă la cât urca temperatura în interiorul ei, atunci când terminând programul la ora 15, trebuia să mă urc în ea pentru a mă îndrepta spre casă. De multe ori, temperatura urca pe la vreo 60 de grade Celsius, când era caniculă.

Dar era buna ”Baba” mea căci dacă mă lăsa în drum, doi din trei șoferi se pricepeau să o repornească, eu nu, și culmea culmilor, toți șoferii ce treceau pe lângă mine opreau să mă întrebe ”Ce se întâmplă?”.  Azi...Dacă oprește unul din o sută este o minune. Cât s-a schimbat lumea!  În nici treizeci de ani a dispărut omenia din semenii noștri, și implicit, și din noi. Astăzi nu mai opresc participanții la trafic, în schimb avem telefoane mobile și putem solicita ajutorul unor firme specializate, așa că tot nu știu nimic despre mecanică. Dar, mă prinse nostalgia și mă abătu de la ce voiam să fac.

Cum mașina mea cea nouă este superdotată, ea îmi asigură răcoarea ce îmi este necesară, căci bătrân fiind nu mai suport canicula din timpul verii, dar ea asigură și căldura ce face să dispară gerul iernii. Mda.. nici cu gerul nu ne împăcăm noi bătrânii. 


10482571_666113850139056_6095877084033985180_nBineînțeles că pentru a putea beneficia de acest confort trebuie să mă îngrijesc în fiecare primăvară de instalația de aer condiționat a mașinii mele.
Căci după atâta alergătură prin zăpadă și noroi, folosită la maximum pentru a-mi asigura comoditatea în deplasări, are nevoie de o revizie completă a instalației de aer condiționat.


 Pentru mine a devenit o banalitate această sarcină, căci intru pe www.freon-auto.com și cum sunt prieten vechi al firmei, dându-le și un Like la pagina de Facebook am să primesc și un discount de 10%. Acesta adăugat și la prețurile mici practicate îmi creează o gaură destul de mică în buget.

Apoi nu trebuie să-mi fac probleme în privința mărcii mașinii mele, căci cei de la Freon-Auto.Com fac reîncărcare freon pentru orice tip de automobil, ei completează sau reîncarcă freon în instalația de aer condiționat la doar 95 lei.

Am uitat totuși , de asta nu sunt bune amintirile, căci pe timpul ”Babei” nu îmi făceam atât de multe griji, de la un timp încoace aproape că nu mai pot sta în mașină, căci miroase foarte urât de parcă aș căra un cadavru. Ferească Dumnezeu. Prietenii mei  de la Freon-auto.com mi-au spus că e un miros aer condiționat și mi-au garantat că prin igienizare aer condiționat mă scapă definitiv de acest miros.

Totuși atunci când au venit la domiciliul meu, acești speciliști excelenți, i-am pus să-mi facă un serviciu complet AC. Căci la un preț de 149 lei voi rezolva atât încărcare freon București, cât și o igienizare aer condiționat auto.

Pentru o încărcare cu freon voi beneficia de o consultanță gratuită privind stabilirea tipului de freon potrivit, precum și de stabilirea cantităților de ulei și de freon necesare. După aceasta o să extragă freonul și uleiul uzat, îmi vor vida instalația, îi vor verifica etanșeitatea și apoi vor face încărcarea cu freon și ulei. Toate aceste operații se fac folosind o aparatură profesională ce permite executarea unui serviciu de foarte bună calitate. 
incarcare-freon

La sfârșit se ocupă de introducerea unui agent special de tip aerosol, ce va călători prin toată instalația AC și mă va scăpa de acel miros neplăcut. Iată că într-un timp foarte scurt meseriașii de la Freon-auto.com mi-au luat toate grijile de pe cap și mi-au asigurat confortul pe 12 luni, dacă nu chiar pe 24, după care va trebui să-i caut din nou.

Dar eu sunt foarte fericit acum că am scăpat de mirosul insuportabil și voi avea parte de răcoarea pe care ”Baba” nu putea să mi-o dea.


Acest articol este scris pentru Spring SuperBlog 2016.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu